Inklusive alla vaccinationer, blodprovtagning för brucella canis, avmaskning, veterinärbesiktning, kastrering (om hunden är ca 8 månader gammal eller äldre) och transportkostnader hamnar slutpriset på 4500 kr.
När du bestämmer dig för att adoptera en av våra hundar betalar du en bokningsavgift på 1000 kr. Resterande belopp av köpesumman på 3500 bör finnas på vårt konto senast sju dagar innan det datum som hunden levereras till Sverige. I samband med bokningen ingår du och Hundsamarit ett avtal, där Hundsamarit lovar att du får din hund levererad och du i din tur lovar att försäkra och vårda hunden på ett tillbörligt sätt. Skulle du ångra dig gällande adoption efter att du har skrivit på avtalet, återbetalas inte bokningsavgiften. Ifall Hundsamarit av någon anledning inte kan leverera hunden, kommer du att få ALLA pengar tillbaka.
Detta är en situation som Hundsamarit fasar mest för. Hundsamarit kommer självklart att försöka hjälpa dig att omplacera din hund. Detta brukar dock ta tid och under tiden måste hunden bo kvar hos dig.
Man räddar en individ och det är det viktigaste. Om du adopterar en kastrerad hund kommer den tack vare det att ha ett jämnare humör än en okastrerad individ. Eftersom ett sådant ingrepp kostar flera tusen kronor i Sverige sparar du dessutom pengar, i detta fall kan man säga att du får det på köpet! Din nye adoptivvän kommer att vara fullvaccinerad och därmed kommer den kunna följa med dig på exempelvis semesterresor eller hundtävlingar till Norden och Europa.
Det finns två typer av hjälp som Hundsamarit efterlyser: ekonomisk och praktisk.

Den ekonomiska hjälpen är aldrig för liten och den går direkt till ”Elenas Hundhem” i St. Petersburg och spenderas på hundmat, vaccination, kastrering och veterinärvård.

Med ditt stöd kan ännu fler hundar få den vård de behöver! Skicka en gåva till Hundsamarits Plusgiro 59 91 15-3, alternativt Bankgiro 753-9380. Kom ihåg att ange att det är en donation!

Vi är också mycket tacksamma om du vill skänka hundartiklar till oss. Det kan vara begagnade eller nya koppel, halsband, klippmaskiner, hundburar o.s.v. Avmasknings- och avlusningsmedel är vi också i ständigt behov av.

Den praktiska hjälpen är väldigt varierande. Alla som engagerar sig i Hundsamarit jobbar helt ideellt och så mycket de kan och med de uppgifter de är bäst på.

Du får följa med på en båtresa till Tallinn hämta de hundar som kommer dit med buss från Sankt Petersburg.

Ibland finns behov av att man gör hembesök hos de som ska adoptera en hund eller redan har gjort det. Då gäller det att vara duktig på att prata med folk, vara kritisk och analytisk när man gör en bedömning gällande personens/familjens lämplighet och situationen i sin helhet.

Vi efterlyser också tillfälliga hem för de hundar som har blivit adopterade i Sverige, men p.g.a. olika omständigheter inte kan bo kvar hos sin adoptivfamilj.

Ett annat område är webbdesign och bild- och videoredigering, som vi skulle behöva förstärkning inom.

Du får även gärna hjälpa med korrekturläsning av texter innan de läggs ut på hemsidan – d.v.s. om svenska är Din starka sida.

Att sprida informationen om föreningens verksamhet är också en oerhört viktig uppgift.

Kontakta oss gärna om du vill hjälpa oss på något sätt!

Din nye adoptivvän kan reagera med stress på den nya miljön och kommer därför i början behöva extra mycket uppmärksamhet från dig. Man ska vara medveten om att när man tar hand om en lite äldre hund tar man en hund som redan har vissa vanor och beteendemönster: vissa goda och andra som kan vara mindra uppskattade. Så det gäller att ha tålamod under tiden man lär den de nya reglerna.
Att ta hand om en hund är ett stort ansvar och kostar pengar. Du adopterar en hund som kommer att bo tillsammans med dig kanske i 10-15 år. Matkostnaden för en medelstorhund är minst 10 kr per dag. En veterinärvårdsförsäkring går på ca 1700 kr per år, med en självrisk på 1500 kr. dessutom betalar men 20 % av den totala veterinärkostnaden. Man bör också fundera på vem som kommer att ta hand om hunden då du åker på semester eller blir sjuk.
Förutom rabies kommer din hund vara vaccinerad mot följande sjukdomar: valpsjuka, parvo, hapatit, leptospiros, parainfluensa och i vissa fall även kennelhosta. Vi testar hundarna även mot brucella canis och hjärtmask. Hjärtmask är för övrigt en väldigt sällan förekommande sjukdom och övriga sjukdomar som är typiska för de varmare länder förekommer inte i det området som våra hundar kommer ifrån.
Vi åker själva över för att hämta upp hundarna. Hundarna åker buss eller bil från St.Petersburg till Tallin. Där går vi en långpromenad med dem, övernattar vi på ett hotell, dagen därpå går vi en långpromenad igen och sedan blir det färja från Tallin till Stockholm. Vi föredrar att ha hundarna med oss under observation under HELA resan så därför har vi valt denna långa men enligt oss bra väg. Tidigare har vi även flygit hundarna till Sverige med SAS. Det är direktflyg St.Petersburg – Arlanda och resan tar drygt 1 timme.
Det tar några veckor innan vi kan ta in en hund i Sverige. Vi hjälper en hund i taget, men skulle det vara så att någon annan hund är också på gång med att bli adopterad i Sverige så kommer vi kanske att invänta den och hämta båda hundarna från St. Petersburg tillsammans. De är en kostnadsfråga. När vi tar in bara en hund går vi oftast inte runt på det ekonomiskt (Det kostar mer än 4500 att ta in en hund i Sverige), tar vi in två individer går det jämt ut för oss med tanke på kostnader för resan, provtagningen osv. Alla pengar som vi eventuellt skulle över kommer att spenderas på hundmat och medicin för hundarna på ”Elenas Hundhem”.

Så snabbsvar på frågan är: Det tar åtminstone 2-6 veckor innan man får hem hunden. Skulle du av någon anledning vilja att din adoptivvän ska tas in i Sverige senare än så, är det inga problem för våran del. Vi kommer att försöka ordna det.

Samma dag som din hund ska transporteras till Sverige bör du teckna en försäkring för att då är hunden försäkrad om en skada skulle uppstå under transporten. När hunden har anlänt till Sverige bör du inom ca 14 dagar ta den till en veterinär för att få ett friskhetsintyg ifall det krävs av ditt försäkringsbolag för att du ska kunna teckna en fullständig hundförsäkring. Det intyget du får med dig från Ryssland, som har utfärdats där av en officiell veterinär, innehåller djurets id-nummer samt datum för vaccination, och avmaskning och bekräftar att hunden är frisk för att kunna transporteras. Allt detta krävs av Jordbruksverket för införsel, men samtidigt godkänns inte av svenska djurförsäkringsbolag. Därför bör en svensk veterinär besiktiga hunden och utförda ett intyg efter ankomsten till Sverige. Dessutom måste du på en gång registrera hunden i centrala hundregistret (kan göras online med hjälp av e-legitimation) eller genom att man fyller i och skriver ut en pappersblankett här:
Att skriva på protestlistor är oerhört viktigt.

Aktuella protestlistor:

Stoppa den grymma träningen av jakthundar i Ryssland på levande djur som slits i bitar!
https://secure.avaaz.org/en/petition/President_of_Russian_Federation_State_Duma_of_Russian_Federation_Stop_hounding_in_Russia/?pv=6

Gatuhundar och katter bränns levande i Ukraina! Protestera mot detta genom att skriva under!
http://www.thepetitionsite.com/2/tell-ukraine-to-stop-burning-animals-alive/

Detta får inte ske! Den dummaste idé någonsin. Skriv under!
http://www.thepetitionsite.com/1/tell-moscow-mayor-to-prevent-the-deportation-of-dogs/

Protestera mot att oskyldiga djur dödas i Ryssland genom att klicka på länken nedan och skiva under en protestlista:
http://www.thepetitionsite.com/1/unpunished-shocking-animal-murders-in-russia/